HTML

Szent Terézia Benedicta a kis Eszter

Kármel jegyesi misztikáját szeretném megközeliteni Izrael és a zsidó nép szövetségkötésének fényében.

Friss topikok

Címkék

Archívum

1. Szenvedés misztériuma

2011.10.14. 16:29 Szent Arcról nev.Magdolna OCDS

 "Akiket megaláznak és ők nem aláznak meg másokat,akik a gyalázkodásokat meghallgatják és nem viszonozzák,akik szeretetből cselekszenek és a szenvedésüknek örvendenek-ezekről mondja az irás:Akik szeretnek,olyanok,mint a kelő nap az ő erejében."(Talmud:Sábbát88.b,részletek magyarul)

Benedicta nővérünk szerint a kereszt a szeretet tudománya.Érdekes soha nem kereszt tudományának mondja ezt a misztériumot,hanem a szeretet tudományának.Akit szeretünk,azért mindent megteszünk.Szerintem ez nem automatikus dolog,hanem akarati gesztus.Mindenkinek megadja Isten ezt a "tudományt"aki kéri tőle.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szenterezbenedictaakiseszter.blog.hu/api/trackback/id/tr583303233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tompits Györgyi 2011.10.16. 17:14:29

"Biztos vagyok, hogy az ég nem mindig felhőtlenül kék. Emberek vagyunk fogyatékosságokkal és hibákkal, amelyek jóakarattal a többiekkel való együttlétben fokozatosan lecsiszolódnak, bár nem minden fájdalom nélkül mindkét oldalon. Hiszen ön tudja, hogy szenvedés nélkül senki sem teljesedik be, és nem haladhat előre lelki életében.Ez alól a törvény alól nem tudjuk felmenteni még azokat sem, akiket leginkább szeretünk. Az erős és természetfölötti szeretet ezt is el fogja fogadni, és önmagának akkora bátorságot tulajdonítani, mellyel képes lesz bármekkora viharok átvészelésére" (Terézia Benedikta OCD)
süti beállítások módosítása